Še naprej zdravo ... oljčno olje

Znate pripraviti kaj dobrega z njim? Sodelujte na natečaju Naša sestavina - vaš recept.

Objavljeno
29. september 2014 12.36
K. C.
K. C.

Težko je verjeti, ampak mesec je naokoli in znova imate samo še danes do polnoči časa, da z elektronskim obrazcem oddate recept za natečaj Naša sestavina – vaš recept. Prihodnji teden bomo po vaših idejah kuhali zdrave obroke in razglasili zmagovalce in dobitnike vrednostnih bonov.

V septembru ste razbijali trši oreh: želeli smo recepte, ki so po vašem pojem zdrave hrane – skupaj z utemeljitvijo. Kar precej pošiljateljev je klecnilo prav pred zadnjim delom, smo pa dobili nekaj lušt­nih idej, ki se jih že veselimo pripravljati. To bomo počeli v prihajajočem tednu, skupaj s študenti in osebjem na Biotehniškem izobraževalnem centru BIC v Ljubljani, ki poskrbi za strokovnost pri pripravi in oceni vaših predlogov. Najboljši bodo predstavljeni v prihodnji številki Odprte kuhinje, »vrh« pa je vedno tudi nagrajen z boni v vrednosti 120, 60 in 40 evrov.

Za oktober imamo novo vprašanje: znate pripraviti kaj dobrega z oljčnim oljem?

Tega dragocenega vira zdravju koristne maščobe? In okusa, ki nas ved­no spomni na kaj prijetnega, povezanega s Sredozemljem? Poudarek mora biti na tem, da je oljčno olje vsaj eden najpomembnejših elementov okusa, če ne kar bistveni.

Takole: če boste recepte pošiljali po navadni pošti, morate izrezati rumeni kuponček iz priloge Odprta kuhinja. Lahko pa si tudi poenostavite pot in recept oddate na spletni strani.

Recepte vedno zbiramo do polnoči zad­nje nedelje v mesecu, v prvi naslednji številki pa jih tudi objavimo. Še enkrat, najboljši so nagrajeni: trije z vrednostnimi boni, dva pa s tolažilno nagrado.