Mi smo jih preizkusili in so nam bili všeč. Da bo takih še več, pa sodelujte še naprej: januarja nas zanima hrana, ki nosi za vas kako posebno zgodbo. Majhni zapiski, ki nam jih včasih pošljete skupaj z receptom, so nam tako všeč, da jih zdaj postavljamo v ospredje. Tokrat je recept enako vreden kot zgodba, ki se je drži. Vsi podatki, potrebni za sodelovanje, so na rumenem kuponu v Odprti kuhinji. Najboljši predlogi so vedno lepo nagrajeni!
Piščanec z jajci
Glavna jed; čisto dovolj nobel, preprosto pa tudi
Potrebujemo:
piščanec, razkosan (ali še bolje piščančji fileji), lonček kisle smetane3 trdo kuhana jajca, 3 kisle kumarice
sol, poper, česen (gorčica)
Priprava:
Kose piščanca nasolimo, popramo in na hitro opečemo ter prestavimo na toplo.
Na maščobi na hitro prepražimo česen, toliko, da zadiši, in dodamo na kocke zrezana jajca, kumarice in kislo smetano ter vse skupaj kuhljamo nekaj minut (če želimo, omako s paličnim mešalnikom pretlačimo).
Nato vložimo popečenega piščanca in kuhamo še približno 15 minut (odvisno od kosov piščanca).
Na koncu solimo, popramo po okusu – po želji lahko dodamo malo gorčice.