Silvestrski meni bralcev

Iz desetih krogov natečaja Naša sestavina – vaš recept smo izbrskali pet idej, ki lahko postanejo vaš silvestrski meni.

Objavljeno
29. december 2014 12.55
Zmagovalne jedi mesečnega natečaja,BIC,Ljubljana Slovenija 28.10.2014
K. C.
K. C.

Mi smo jih preizkusili in so nam bili všeč. Da bo takih še več, pa sodelujte še naprej: januar­ja nas zanima hrana, ki nosi za vas kako posebno zgodbo. Majhni zapiski, ki nam jih včasih pošljete skupaj z receptom, so nam tako všeč, da jih zdaj postavljamo v ospredje. Tokrat je recept enako vreden kot zgodba, ki se je drži. Vsi podatki, potrebni za sodelovanje, so na rumenem kuponu v Odprti kuhinji. Najboljši pred­logi so vedno lepo nagrajeni!

 

Piščanec z jajci

Glavna jed; čisto dovolj nobel, preprosto pa tudi

 

Potrebujemo:

piščanec, razkosan (ali še bolje piščančji fileji), lonček kisle smetane

3 trdo kuhana jajca, 3 kisle kumarice

sol, poper, česen (gorčica)

Priprava:

Kose piščanca nasolimo, popramo in na hitro opečemo ter prestavimo na toplo.

Na maščobi na hitro prepražimo česen, toliko, da zadiši, in dodamo na kocke zrezana jajca, kumarice in kislo smetano ter vse skupaj kuhljamo nekaj minut (če želimo, omako s paličnim mešalnikom pretlačimo).

Nato vložimo popečenega piščanca in kuhamo še približno 15 minut (odvisno od kosov piščanca).

Na koncu solimo, popramo po okusu – po želji lahko dodamo malo gorčice.