Sredin namig za kosilo: Hladna juha iz malin

Osvežilno; priprava 10 minut, čas ohlajanja 10 minut

Objavljeno
24. julij 2015 12.25
Posodobljeno
29. julij 2015 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

2,5 dl belega vina

4 žlice sladkorja

300 g svežih malin

sok 1 limone

cimet

2,5 dl sladke smetane

 

 

Priprava:

Vino s sladkorjem v kozici segrejemo do vrenja, dodamo maline in jih na šibkem ognju kuhamo toliko časa, da se zmehčajo.

Nato jih pretlačimo skozi cedilo ali sito. Dodamo limonov sok in ohladimo v kopeli.

V ohlajeno juho primešamo sladko smetano in začinimo s cimetom. Ponudimo ohlajeno kot osvežilno juho na vroč poletni dan, ko potrebujemo predvsem tekočino in minerale.

Namig: Po juhi ponudimo ribje polpete in krompirjevo solato s kumarami.

 

Različica: Sladko smetano lahko izpustimo in juho razredčimo z vodo ali sadnim sokom. Namesto malin lahko uporabimo robidnice.