Sredin namig za kosilo: Endivija s hruško, gorgonzolo in orehi

Kar pogumno do aromatične solate, kjer vam bo priprava vzela 10 minut, prste pa si boste oblizovali še nekaj časa.

Objavljeno
12. november 2015 14.35
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • glava lepe endivije
  • čvrsta večja hruška
  • 2 pesti orehovih jedrc/polovic
  • 100 g gorgonzole ali drugega sira s plemenito plesnijo
  • po 3 žlice bučnega in oljčnega olja
  • pol žličke (dijonske) gorčice
  • 2 žlici limonovega soka ali kisa
  • sol
  • poper


Priprava:

  1. Endivijo očistimo in operemo.
  2. Hruško narežemo na rezine ali kocke, velike za grižljaj.
  3. Orehe grobo narežemo.
  4. V solatno skledo naložimo solato, hruško, orehe.
  5. Posebej pripravimo preliv, in sicer v posodici pomešamo obe vrsti olja, limonov sok ali kis, sol, poper po okusu in gorčico. Dobiti moramo pol skodelice preliva.
  6. Solato tik pred postrežbo prelijemo s prelivom in potresemo z razkosano gorgonzolo.

Namig: Takoj ponudimo ob puranjem zrezku v naravni omaki in rižu s korenasto zelenjavo.

Pa dober tek!