- glava lepe endivije
- čvrsta večja hruška
- 2 pesti orehovih jedrc/polovic
- 100 g gorgonzole ali drugega sira s plemenito plesnijo
- po 3 žlice bučnega in oljčnega olja
- pol žličke (dijonske) gorčice
- 2 žlici limonovega soka ali kisa
- sol
- poper
Priprava:
- Endivijo očistimo in operemo.
- Hruško narežemo na rezine ali kocke, velike za grižljaj.
- Orehe grobo narežemo.
- V solatno skledo naložimo solato, hruško, orehe.
- Posebej pripravimo preliv, in sicer v posodici pomešamo obe vrsti olja, limonov sok ali kis, sol, poper po okusu in gorčico. Dobiti moramo pol skodelice preliva.
- Solato tik pred postrežbo prelijemo s prelivom in potresemo z razkosano gorgonzolo.
Namig: Takoj ponudimo ob puranjem zrezku v naravni omaki in rižu s korenasto zelenjavo.
Pa dober tek!