Sestavine:
500 g kisle repe
3 krompirji
manjša pločevinka fižola
3 žlice suhe zelene leče
manjši kos slanine ali pancete
2 čebuli, 2 stroka česna
žlica moke
250 g prekajenega mesa, ki ga ni treba kuhati
2 lovorova lista, šetraj, peteršilj
sol
Priprava:
Krompir olupimo, narežemo na kose, stresemo v lonec. Dodamo še zeleno lečo, začinimo z lovorjem in šetrajem ter vse skupaj v manjši količini slane vode skuhamo do mehkega.
Posebej in malo pozneje v večjem loncu pristavimo kislo repo z vodo.
Meso narežemo na kose, velike za grižljaj. Čebulo in česen drobno narežemo in prihranimo.
Kuhan krompir in lečo z vodo vred stresemo k repi, dodamo še fižol in meso. Pokrito kuhamo naprej.
Posebej v manjši kozici razpustimo na kocke narezano slanino ali panceto in na njej popražimo drobno narezano čebulo in česen. Poprašimo z moko in prilijemo malo vode. Dobro premešamo in vmešamo v juho.
Juho nazadnje dosolimo po okusu in začinimo s peteršiljem.
Za sladico ponudimo še tople jabolčne mafine.