Sredin namig za kosilo: Enolončnica z brstičnim ohrovtom in ajdovo kašo

Okusna in hranljiva; priprava 15 minut, čas kuhanja 20 minut.

Objavljeno
11. oktober 2015 22.56
ENOLONČNICA Z BRTSIČNIM OHROVTOM
Mojca Koman
Mojca Koman

Potrebujemo:

200 g puranjih prsi

pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula

brokoli

četrt kilograma brstičnega ohrovta

2 krompirja

2 stroka česna

lovor, timijan

2 pesti ajdove kaše

žlica olja in žlička masla

sol, poper

 

Priprava:

Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.

Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrk­ne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.

Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.

Zatem v lonec stresemo še oplak­njeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo največ 10 minut.

Nazadnje v enolončnico dodamo strt česen. Ponudimo jo s kosom kruha. Obrok končamo s sirom, mandlji ali orehi in svežim grozdjem.

Različica: Zelena, koleraba in čebula so že kar stalnica v enolončnicah, drugo zelenjavo pa dodajamo po okusu in glede na sezono.