Potrebujemo:
200 g puranjih prsi
pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula
brokoli
četrt kilograma brstičnega ohrovta
2 krompirja
2 stroka česna
lovor, timijan
2 pesti ajdove kaše
žlica olja in žlička masla
sol, poper
Priprava:
Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.
Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrkne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.
Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.
Zatem v lonec stresemo še oplaknjeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo največ 10 minut.
Nazadnje v enolončnico dodamo strt česen. Ponudimo jo s kosom kruha. Obrok končamo s sirom, mandlji ali orehi in svežim grozdjem.
Različica: Zelena, koleraba in čebula so že kar stalnica v enolončnicah, drugo zelenjavo pa dodajamo po okusu in glede na sezono.