- 200 g puranjih prsi
- pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula
- brokoli
- četrt kilograma brstičnega ohrovta
- 2 krompirja
- 2 stroka česna
- lovor, timijan
- 2 pesti ajdove kaše
- žlica olja in žlička masla
- sol, poper
Priprava:
- Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.
- Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrkne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.
- Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.
- Zatem v lonec stresemo še oplaknjeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo dalje največ 10 minut.
- Nazadnje v enolončnico dodamo še strt česen. Ponudimo jo s kosom kruha. Obrok zaključimo s sirom, mandlji/orehi in svežim grozdjem.