Sredin namig za kosilo: Enolončnica z brstičnim ohrovtom in ajdovo kašo

Okusna in hranljiva, pripravljena v slabe pol ure. Dober tek iz Odprte kuhinje!

Objavljeno
30. oktober 2016 10.03
ENOLONČNICA Z BRTSIČNIM OHROVTOM
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 200 g puranjih prsi
  • pol kolerabe, pol zelene, manjša čebula
  • brokoli
  • četrt kilograma brstičnega ohrovta
  • 2 krompirja
  • 2 stroka česna
  • lovor, timijan
  • 2 pesti ajdove kaše
  • žlica olja in žlička masla
  • sol, poper

Priprava:

  1. Najprej očistimo in narežemo vso zelenjavo, razen brstičnega ohrovta, in jo stresemo v lonec.
  2. Potem na deski narežemo meso na manjše kose, ga stresemo v lonec, dodamo olje in maslo ter hitro prepražimo, da meso zakrkne, to je kakšni 2 minuti. Krepko mešamo.
  3. Prilijemo vodo, začinimo z lovorjem, solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 10 minut.
  4. Zatem v lonec stresemo še oplaknjeno ajdovo kašo in brstični ohrovt ter kuhamo dalje največ 10 minut.
  5. Nazadnje v enolončnico dodamo še strt česen. Ponudimo jo s kosom kruha. Obrok zaključimo s sirom, mandlji/orehi in svežim grozdjem.