Sredin namig za kosilo: Gobova juha z zelenjavo 
in topljenim sirčkom

Za dišečo in polnovredno juhico boste potrebovali slabe pol urice dela in kuhe. Uporabite lahko tudi svoje zmrznjene gobe.

Objavljeno
21. december 2015 11.35
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g svežih šampinjonov
  • žlica masla
  • čebula
  • por
  • 3 stroki česna
  • 2 korenčka
  • 2 krompirja
  • četrt kolerabe
  • manjša cvetača
  • manjši brokoli
  • 2 trikotnika topljenega sira
  • sol
  • majaron


Priprava:

  1. Vso zelenjavo in gobe narežemo na večje kose. Stresemo v lonec in na maslu kratko popražimo.
  2. Prilijemo vodo, solimo. Kuhamo 10 minut.
  3. Medtem očistimo česen in ga stremo ali drobno sesekljamo.
  4. V juho vmešamo topljeni sir, česen, majaron ter takoj ponudimo.


Namig: Po juhi ponudimo tortilje s puranjim mesom in raznimi zelenjavnimi dodatki.


Različica: Namesto topljenega sira lahko uporabimo kocke poltrdega sira.