- 220 g poli salame
- 250 g sira za žar
- 2 čebuli
- timijan
- sol
- 4 jajca
Priprava:
- Poli salamo narežemo na manjše koščke, sir na kocke, čebulo pa na tanke rezine. Vse skupaj stresemo v dobro ponev.
- Pristavimo in začnemo pražiti, da zadiši in se vse skupaj malce zapeče. Proti koncu prilijemo malo olja ali druge maščobe, da postanejo koščki res hrustljavi.
- Ko smo zadovoljni s peko, v ponev previdno ubijemo jajca, da ostane rumenjak cel, in pečemo toliko časa, da beljak zakrkne.
- Nazadnje solimo in bogato začinimo s timijanom.
- To hitro pripravljeno jed ponudimo po blitvini juhi s kruhom in solato iz motovilca s koruzo.
Različica: Polno jih je! Dodajte na tanka kolesca narezan korenček, trakove radiča, endivije ali regrat. Spomladi bo čas za dodatek špargljev, poleti za papriko, jajčevce ... Poli salamo zamenjajte z mortadelo, šunko, slanino. Imate mogoče nekaj rezin starega kruha? Narežite ga na kocke in popecite v ponvi na maslu pred drugimi sestavinami. Potem postopno dodajajte po seznamu vse našteto. Božanska jed, če mene vprašate.
Naredimo vnaprej: Ah, ja. Lahko narežete vse sestavine vnaprej.
Preberite še: Pet napak, ki jih ne smete zagrešiti pri poširanju jajc