Sredin namig za kosilo: Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Zadnji, res zadnji. Priprava vam bo vzela 20, čas peke pa še 10-15 minut. Dober tek.

Objavljeno
25. september 2017 13.18
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 večja jajčevca
  • sol, olje
  • 2 stroka česna
  • 125 g mocarele
  • 200 g pretlačene skute
  • peteršilj, bazilika
  • pločevinka vloženega paradižnikovega pireja


Priprava:

  1. Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 15 minut.
  2. Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.
  3. Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.
  4. Pečico vklopimo na 160-180 stopinj. V pekač nalijemo paradižnikov pire.
  5. Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.
  6. V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.
  7. Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10-15 minut.
  8. Jed ponudimo s kruhom in pečenim konjskim ali govejim zrezkom ter solato iz kuhane cvetače, brokolija in korenja.


Nasvet: Priprava te jedi zahteva malo spretnosti v rokah. Da bi bilo vse malo lažje in bo lepše uspelo, izberite velika jajčevca. Manjši so primernejši za parmigiano, omake in podobno.

Namig: Imate morda še kaj svežega paradižnika? Tule ga lahko porabite, pa tudi kakšnega še ne povsem rdečega.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.