- 2 večja jajčevca
- sol, olje
- 2 stroka česna
- 125 g mocarele
- 200 g pretlačene skute
- peteršilj, bazilika
- pločevinka vloženega paradižnikovega pireja
Priprava:
- Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 15 minut.
- Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.
- Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.
- Pečico vklopimo na 160-180 stopinj. V pekač nalijemo paradižnikov pire.
- Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.
- V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.
- Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10-15 minut.
- Jed ponudimo s kruhom in pečenim konjskim ali govejim zrezkom ter solato iz kuhane cvetače, brokolija in korenja.
Nasvet: Priprava te jedi zahteva malo spretnosti v rokah. Da bi bilo vse malo lažje in bo lepše uspelo, izberite velika jajčevca. Manjši so primernejši za parmigiano, omake in podobno.
Namig: Imate morda še kaj svežega paradižnika? Tule ga lahko porabite, pa tudi kakšnega še ne povsem rdečega.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.