- večji jurček in 4 lisičke ali 300 g svežih šampinjonov
- večja čebula
- žlička masla
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- pol cvetače
- 2 korenčka
- pest zamrznjenega graha
- sol
- poper
Priprava:
- Čebulo in gobe grobo narežemo ter na maslu prepražimo. Odstavimo in solimo. Vklopimo pečico na 180 stopinj.
- Očistimo cvetačo, jo razdelimo na manjša socvetja, korenček drobno narežemo.
- V loncu zavremo slano vodo in v kropu blanširamo cvetačo s korenčkom in grahom. Odcedimo, vodo prihranimo za juho naslednji dan.
- Manjše modelčke ali večji model namastimo.
- Jajca spenimo, dodamo kislo smetano, še dalje stepamo, solimo in popopramo.
- V modelčke naložimo zelenjavo, gobice s čebulo, preko vsega pa polijemo jajčno peno malo pod rob, saj med peko naraste. Postavimo v segreto pečico za 15 - 20 minut.
- Ponudimo po kremni ohrovtovi juhi s solato iz endivije in rukole s praženimi bučnimi semeni.
- Različica: Uporabite različno sezonsko zelenjavo. Po želji v model naložite še plast naribanega sira.
Pa dober tek!