Sredin namig za kosilo: Jajčni narastek z gobami in zelenjavo

Izdatna jed krepkega okusa, za pripravo katere boste potrebovali 10 minut, za peko pa računajte še 20 minut.

Objavljeno
06. november 2015 14.54
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • večji jurček in 4 lisičke ali 300 g svežih šampinjonov
  • večja čebula
  • žlička masla
  • 4 jajca
  • 2 žlici kisle smetane
  • pol cvetače
  • 2 korenčka
  • pest zamrznjenega graha
  • sol
  • poper


Priprava:

  1. Čebulo in gobe grobo narežemo ter na maslu prepražimo. Odstavimo in solimo. Vklopimo pečico na 180 stopinj.
  2. Očistimo cvetačo, jo razdelimo na manjša socvetja, korenček drobno narežemo.
  3. V loncu zavremo slano vodo in v kropu blanširamo cvetačo s korenčkom in grahom. Odcedimo, vodo prihranimo za juho naslednji dan.
  4. Manjše modelčke ali večji model namastimo.
  5. Jajca spenimo, dodamo kislo smetano, še dalje stepamo, solimo in popopramo.
  6. V modelčke naložimo zelenjavo, gobice s čebulo, preko vsega pa polijemo jajčno peno malo pod rob, saj med peko naraste. Postavimo v segreto pečico za 15 - 20 minut.
  7. Ponudimo po kremni ohrovtovi juhi s solato iz endivije in rukole s praženimi bučnimi semeni.
  8. Različica: Uporabite različno sezonsko zelenjavo. Po želji v model naložite še plast naribanega sira.

Pa dober tek!