- 3 krompirji
- korenček
- manjša čebula
- četrt glave zelja
- četrt gomolja zelene
- pest regrata
- 2 krepki pesti čemaža
- sol, poper, muškatni orešček
- žlička masla
Priprava:
- Krompir, korenje, zelje, čebulo in zeleno očistimo, po potrebi olupimo in narežemo na manjše kose. Stresemo v lonec in na maslu popražimo, da zadiši.
- Prilijemo vodo, da je zelenjava pokrita, in pokrito kuhamo 15-20 minut.
- Medtem očistimo regrat, ga grobo narežemo in stresemo v juho.
- Dolijemo vodo, kolikor je potrebujemo, in dobro začinimo z muškatnim oreškom. Juho kuhamo še 2 minuti.
- Čemaž grobo narežemo in ga povsem na koncu stresemo v juho. Zdaj solimo, popramo in takoj ponudimo s kruhom ali opečenimi kruhki.
Po juhi naj bo na hitro popečen puranji zrezek in za vsakega še polovička glavice treviškega radiča z naribanim sirom.
Nasvet: Čemaž ima izrazit okus po česnu, ki se v stiku s toploto še okrepi. Dodajamo ga vedno na koncu kuhanja.
Naredimo vnaprej: Seveda lahko, le čemaž dodajte v juho šele tik pred postrežbo, da ohrani lepo barvo.