Sredin namig za kosilo: Kolerabna juha z blitvo

Poceni jesensko-zimska juhica; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
04. oktober 2015 17.47
KOLERABNA JUHA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

2 kolerabi

pol korenčka

četrt zelene

6 večjih listov blitve

sol

muškatni orešček

1 dl mleka

8 dl vode

 

Priprava:

Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo. Vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.

Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.

Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.

Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.

Ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami, po juhi pa postrežemo ajdovo kašo z gobami in solato s trdo kuhanim jajčkom.