Sredin namig za kosilo: Kremna juhica iz rukole

Uporabite rukolo, ki se je na vrtu preveč razbohotila. Priprava juhe traja 2, čas kuhanja pa še 10 minut. Dober tek.

Objavljeno
28. maj 2017 16.03
RUKOLA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 pesti rukole
  • večji krompir
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • kisla smetana


Priprava:

  1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
  2. H krompirju dodamo rukolo, zalijemo z vodo ali jušno osnovo in kuhamo 5 minut.
  3. Zmehčano rukolo pretlačimo s paličnim mešalnikom v kremno juhico.
  4. Začinimo s soljo in poprom, strtim česnom, vmešamo še kislo smetano, kakšno žlico ali dve, in takoj ponudimo.
  5. Po juhi se priležejo testenine v paradižnikovi omaki s panceto ter kumarična solata.


Nasvet: V mesecu, ki mu po starem pravimo veliki traven, ne »nori« le trava, ampak tudi razna zelenjava na vrtu z rukolo na čelu. Včasih je rukole toliko, da je ni mogoče sproti dovolj hitro pojesti. Priganjajo nas še bolhači, ki v listke rukole naredijo nič kaj privlačne luknjice. Zagotavljam, da jih v tej juhici ne boste videli.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.