- 3 pesti rukole
- večji krompir
- 2 stroka česna
- sol, poper
- kisla smetana
Priprava:
- Krompir olupimo in narežemo na kocke. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
- H krompirju dodamo rukolo, zalijemo z vodo ali jušno osnovo in kuhamo 5 minut.
- Zmehčano rukolo pretlačimo s paličnim mešalnikom v kremno juhico.
- Začinimo s soljo in poprom, strtim česnom, vmešamo še kislo smetano, kakšno žlico ali dve, in takoj ponudimo.
- Po juhi se priležejo testenine v paradižnikovi omaki s panceto ter kumarična solata.
Nasvet: V mesecu, ki mu po starem pravimo veliki traven, ne »nori« le trava, ampak tudi razna zelenjava na vrtu z rukolo na čelu. Včasih je rukole toliko, da je ni mogoče sproti dovolj hitro pojesti. Priganjajo nas še bolhači, ki v listke rukole naredijo nič kaj privlačne luknjice. Zagotavljam, da jih v tej juhici ne boste videli.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.