Sredin namig za kosilo: Parmigiana di melanzane

Zapečeni jajčevci s parmezanom ali po domače parmidžana; priprava 20 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
24. september 2014 11.06
JAJČEVCI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

3 večji jajčevci

400–500 g mocarele

2 pločevinki vloženega paradižnika (pire ali koščki)

sveža bazilika, sol, poper

3 žlice moke, oljčno olje

100 g parmezana

 

Priprava:

Jajčevce operemo, odrežemo oba konca in prečno narežemo na tanke rezine, jih nasolimo in pustimo vsaj 15 minut, da se razgrenijo.

Mocarelo narežemo na tanke rezine. Pečico vključimo na 180 °C, jajčevce pa obrišemo s kuhinjskim papirjem. Paradižnik v posodi zmešamo s soljo, poprom in sesekljano baziliko.

Rezine jajčevcev popramo in povaljamo v moki, nato jih v ponvi zlato rumeno opečemo. Pečemo na močnem ognju, v ponev po potrebi dodajamo olje. Popečene odlagamo na kuhinjski papir, ki bo popivnal odvečno maščobo.

V pekač v več plasteh naložimo popečene jajčevce, paradižnikovo omako in mocarelo, dokler nam ne zmanjka sestavin.

Zloženko bogato potresemo z naribanim parmezanom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno pol ure.

Ponudimo kot glavno jed s kruhom in solato z jajcem.

 

Opomba: Mocarela naj bo večjega premera, jo hitreje narežete.