Sestavine:
3 večji jajčevci
400–500 g mocarele
2 pločevinki vloženega paradižnika (pire ali koščki)
sveža bazilika, sol, poper
3 žlice moke, oljčno olje
100 g parmezana
Priprava:
Jajčevce operemo, odrežemo oba konca in prečno narežemo na tanke rezine, jih nasolimo in pustimo vsaj 15 minut, da se razgrenijo.
Mocarelo narežemo na tanke rezine. Pečico vključimo na 180 °C, jajčevce pa obrišemo s kuhinjskim papirjem. Paradižnik v posodi zmešamo s soljo, poprom in sesekljano baziliko.
Rezine jajčevcev popramo in povaljamo v moki, nato jih v ponvi zlato rumeno opečemo. Pečemo na močnem ognju, v ponev po potrebi dodajamo olje. Popečene odlagamo na kuhinjski papir, ki bo popivnal odvečno maščobo.
V pekač v več plasteh naložimo popečene jajčevce, paradižnikovo omako in mocarelo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
Zloženko bogato potresemo z naribanim parmezanom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno pol ure.
Ponudimo kot glavno jed s kruhom in solato z jajcem.
Opomba: Mocarela naj bo večjega premera, jo hitreje narežete.