Sredin namig za kosilo: Pasulj kot mineštra na hitro

»Simpl kot pasulj«; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
07. september 2014 20.46
PASULJ
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

300 g kuhanega belega fižola tetovca

3 čebule, 2 korenčka

korenina peteršilja

2 stroka česna

2 lista lovora

50 g slanine

žlica moke, žlica maščobe

pol pločevinke vloženega paradižnika

feferonček

sol, poper

 

Priprava:

Najprej na drobno narežemo slanino, čebulo, korenček, korenino peteršilja in česen. Vse stresemo v lonec in kratko popražimo.

Poprašimo z moko, premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo približno 1,5 litra vode.

Vse skupaj začinimo z lovorjem, pekočo papriko, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.

V juho dodamo kuhan fižol in kuhamo še 5 minut. Nazadnje jed po okusu solimo, popramo in ponudimo kot glavno jed s kruhom.

 

Različica: Namesto svežega ali konzerviranega paradižnika uporabimo 4 žlice paradižnikove mezge. Če želimo jed zapeči v pečici, ne dodamo vode ali le prav malo po potrebi, zato pa kakšen paradižnik več in pustimo, da se jed v loncu duši. Proti koncu dodamo fižol in zapečemo v pečici. Tako pripravljeno jed ponudimo kot prilogo.