Sredin namig za kosilo: Puding s piškoti in svežim jagodičjem

Otročje preprosto; priprava 15–20 minut

Objavljeno
06. julij 2015 12.34
PUDING S PIŠKOTI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

1 vrečka za vaniljev puding

0,5 l mleka

2 žlici sladkorja

1 dl sadnega soka ali razredčene marmelade

1 košarica jagodičja (500 g), npr. malin, robidnic, borovnic, ribeza

100 g otroških biskvitnih piškotov

 

Priprava:

Najprej skuhamo vaniljev puding po navodilih na embalaži in ga pustimo 5 minut ohlajati. Med ohlajanjem večkrat premešamo.

Medtem v kozarce naložimo piškote, jih rahlo namočimo s sadnim sokom, razredčeno marmelado ali (za odrasle) z likerjem in bogato potresemo s svežim jagodičjem.

Napol ohlajen puding po žlicah nalivamo čez piškote in sadje ter pustimo, da se puding povsem ohladi.

Nazadnje po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in ponudimo po poletni zelenjavni enolončnici.