Sredin namig za kosilo: Ravioli v smetanovi omaki z limono

Dišeča omaka, prav zares. Priprava vam bo vzela le 15 minut. Dober tek.


Objavljeno
06. junij 2017 23.36
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 800 g svežih raviolov s špinačnim nadevom (kupljeni ali domači)
  • 4 dl sladke smetane
  • 2 eko limoni
  • timijan, list lovorja
  • sol

Priprava:

  1. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo raviole. Kuhamo jih 5-10 minut, odvisno od debeline testa, po navodilih.
  2. Medtem v široko kozico ali globljo ponev nalijemo smetano, jo začinimo z lovorjem, timijanom in segrejemo.
  3. Omako rahlo solimo in bogato začinimo z lupinico limone. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli.
  4. Kuhane raviole odcedimo in pomešamo z omako. Takoj ponudimo s skledo solate iz paradižnika, kumar in paprik.

Koristen nasvet: Kuhane testenine odcedite in takoj stresite v omako. Le tako se bo omaka nanje dobro oprijela in bodo testenine okusne. Prelivanje z vodo je primerno le takrat, ko želite testenine ohladiti in jih uporabiti v solati.

Nasvet: Raviole si lahko pripravite sami doma iz navadnega rezančnega testa in jih nadevate z različnimi nadevi. Brez težav jih tudi zamrznete za poznejšo rabo.

Različica: V smetanovo omako dodajte drobnjak ali pehtran. Božansko.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.