Sestavine:
- 800 g svežih raviolov s špinačnim nadevom (kupljeni ali domači)
- 4 dl sladke smetane
- 2 eko limoni
- timijan, list lovorja
- sol
Priprava:
- V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo raviole. Kuhamo jih 5-10 minut, odvisno od debeline testa, po navodilih.
- Medtem v široko kozico ali globljo ponev nalijemo smetano, jo začinimo z lovorjem, timijanom in segrejemo.
- Omako rahlo solimo in bogato začinimo z lupinico limone. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli.
- Kuhane raviole odcedimo in pomešamo z omako. Takoj ponudimo s skledo solate iz paradižnika, kumar in paprik.
Koristen nasvet: Kuhane testenine odcedite in takoj stresite v omako. Le tako se bo omaka nanje dobro oprijela in bodo testenine okusne. Prelivanje z vodo je primerno le takrat, ko želite testenine ohladiti in jih uporabiti v solati.
Nasvet: Raviole si lahko pripravite sami doma iz navadnega rezančnega testa in jih nadevate z različnimi nadevi. Brez težav jih tudi zamrznete za poznejšo rabo.
Različica: V smetanovo omako dodajte drobnjak ali pehtran. Božansko.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.