Sredin namig za kosilo: Ravioli v smetanovi omaki z limono

Dišeča omaka, ki preseneti z okusom; priprava 15 minut

Objavljeno
18. maj 2015 13.52
RAVIOLI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine: 

750 g svežih raviolov s špinačnim nadevom (kupljeni ali domači)

4–5 dl sladke smetane

1–2 eko limoni

timijan, lovorov list

sol

 

Priprava:

V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo raviole. Kuhamo jih 5–10 minut, odvisno od debeline testa.

Medtem v široko kozico ali glob­ljo ponev nalijemo smetano, jo začinimo z lovorom, timijanom in segrejemo.

Omako rahlo solimo in bogato začinimo z lupinico limone. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli.

Kuhane raviole odcedimo in pomešamo z omako. Takoj ponudimo s skledo paradižnikove solate.