- 2 krompirja
- manjša peteršiljeva korenina
- sol, poper, muškatni orešček
- 3 pesti regrata
Priprava:
- Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
- H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, kuhamo 2 minuti, da regrat oveni, nato prilijemo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
- Nazadnje juho solimo in krepko začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
- Po juhi ponudimo popečen sir za žar in francosko solato.
Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete ali slanine ali kocke šunke.
Namig: Za jutri marinirajte meso in ga pospravite v hladilnik. Za navodila pokukajte v recept za četrtkovo jed.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.