Sredin namig za kosilo: Regratova juha

Zelo sezonska juha. Priprava vam bo vzela 5, čas kuhanja pa še 10-15 minut. Dober tek.

Objavljeno
02. april 2017 16.18
Sestavine:
  • 2 krompirja
  • manjša peteršiljeva korenina
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 3 pesti regrata


Priprava:

  1. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega, približno 10 minut.
  2. H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, kuhamo 2 minuti, da regrat oveni, nato prilijemo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  3. Nazadnje juho solimo in krepko začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
  4. Po juhi ponudimo popečen sir za žar in francosko solato.

Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete ali slanine ali kocke šunke.

Namig: Za jutri marinirajte meso in ga pospravite v hladilnik. Za navodila pokukajte v recept za četrtkovo jed.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.