Sredin namig za kosilo: Sataraš s hrenovkami

Izkoristimo še zadnje poletne pridelke; priprava 5 minut, čas peke 7–10 minut

Objavljeno
12. september 2014 12.45
SATARAŠ
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
4 večje čebule
5 večjih paprik
5 večjih svežih paradižnikov
4 jajca
2–4 pare hrenovk
sol, poper
olje

Priprava:
Čebulo narežemo na tanke rezine in stresemo v globoko in široko ponev.
Papriko narežemo na rezance, paradižnik na rezine ali krhlje. Hrenovke narežemo na kolesca.
Najprej v ponvi na olju svetlo popražimo čebulo, nato dodamo papriko, nekaj minut pražimo nad srednje močnim plamenom, nazadnje dodamo paradižnik in hrenovke. Pokrijemo in naprej dušimo.
Medtem na hitro v posodici stepemo jajca, jih solimo in popramo.
Ponev odkrijemo, vanjo zlijemo stepena jajca, počakamo, da zakrknejo, in jed čim prej ponudimo s kruhom in solato, na primer z okisanim stročjim fižolom.