Sredin namig za kosilo: Špinačne testenine v smetanovi omaki z dim­ljenim lososom

... ali z dimljeno postrvjo; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
03. november 2015 23.02
TESTENINE
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

4 dl smetane za kuhanje

200 g dimljenega lososa

4 stroki česna, koper

400 g špinačnih rezancev

 

Priprava:

V slan krop stresemo testenine in jih kuhamo po navodilih na embalaži.

Medtem smetano nalijemo v široko ponev in jo segrejemo na šibkem ognju.

Dimljenega lososa narežemo na manjše kose, česen grobo narežemo in oboje primešamo smetani. Dodamo koper in kuhamo še minuto.

Omako odstavimo, z njo prelijemo kuhane odcejene testenine in po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine.

Ponudimo s sezonsko solato, na primer radičem z vloženo koruzo.