Sredin namig za kosilo: Testenine s tartufato

Le 10 minut za odlično in okusno kosilo. Stiska s časom ni več težava, ko k vam pride tartufata. Pa dober tek!

Objavljeno
20. november 2015 10.05
Posodobljeno
25. november 2015 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g testenin
  • mali kozarček (80g) krepke tartufate (iz črnih tartufov) ali po okusu
  • 2 žlici masla
  • parmezan po okusu


Priprava:

  1. V visok lonec nalijemo vodo, jo zavremo, solimo in v krop stresemo testenine. Kuhamo jih minuto manj kot je napisano na embalaži.
  2. V globoko ponev damo maslo in pristavimo. Nad šibkim ognjem počakamo, da se maslo razpusti. Potem dodamo tartufato, premešamo in dodamo še kuhane testenine in zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.
  3. Takoj ponudimo z veliko skledo sezonske solate, na primer radičevo s česnom in naribanim korenčkom.

Različica: Za krepak okus po tartufih pustimo tako kot je, po želji potresemo le z naribanim parmezanom. Za bolj nežno in kremasto omako pa dolijemo še sladko smetano.