- 400 g jajčnih testenin
- 4 velike žlice krušnih drobtin
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 mali pločevinki vloženih slanih inčunov
Priprava:
- V velikem loncu zavremo 4 litre vode. Krop le rahlo solimo in vanj stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
- Medtem v globoko ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.
- Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Odstavimo.
- Testenine odcedimo, jih zvrnemo v ponev, to krepko stresemo, da se vse pomeša z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko ali največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.
- Takoj postrežemo z zeleno solato z naribano črno redkvijo.
Opomba: Svetujem, da izberete jajčne testenine, da povečate količino beljakovin v obroku, ali pa v solato dodajte kuhane stročnice, mogoče jajček ...
Naredimo vnaprej: Nak, danes ne bo šlo. Jed je najboljša pravkar skuhana.
nasvet: Slani inčuni so ... slani. Zato, res previdno z dodajanjem soli. Morda bi veljalo razmisliti, da vsaj kakšnega pred kuhanjem oplaknete.