liter mleka
pol žličke soli
pol žličke cimeta
150 g instant koruznega zdroba za polento
skodelica rozin
75 g orehov
2 žlici sladkorja
2 jajci
vrečka vaniljevega sladkorja
Priprava:
V lonec nalijemo mleko, ga solimo, dodamo cimet, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.
V posodici namočimo rozine. Orehe grobo zmeljemo.
Posebej stepemo jajci s sladkorjem in vaniljo.
Model namastimo in potresemo z moko.
V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo orehe, rozine in vse dobro premešamo. Naložimo v model, pogladimo in postavimo v segreto pečico za pol ure.
Sladico ponudimo po enolončnici s čičerko.
Opomba: Pravkar pečena sladica je najboljša. Ker je mehka, jo ponudite kakor grmado, najbolje s kepico stepene sladke smetane. Če jo želite postreči toplo v elegantnejši različici, jo specite v keramičnih modelčkih in ponudite kar v njih. Ohlajena se strdi in jo lahko narežete na kose, kakor za sliko.