Sredin namig za kosilo: Zapečena sladka polenta

Hitro pripravljena in presenet­ljivo slastna, priprava 5 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
14. september 2015 14.43
ZAPEČENA SLADKA POLENTA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

liter mleka

pol žličke soli

pol žličke cimeta

150 g instant koruznega zdroba za polento

skodelica rozin

75 g orehov

2 žlici sladkorja

2 jajci

vrečka vaniljevega sladkorja

 

Priprava:

V lonec nalijemo mleko, ga solimo, dodamo cimet, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.

V posodici namočimo rozine. Orehe grobo zmeljemo.

Posebej stepemo jajci s sladkorjem in vaniljo.

Model namastimo in potresemo z moko.

V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo orehe, rozine in vse dobro premešamo. Naložimo v model, pogladimo in postavimo v segreto pečico za pol ure.

Sladico ponudimo po enolončnici s čičerko.

 

Opomba: Pravkar pečena sladica je najboljša. Ker je mehka, jo ponudite kakor grmado, najbolje s kepico stepene sladke smetane. Če jo želite postreči toplo v elegantnejši različici, jo specite v keramičnih modelčkih in ponudite kar v njih. Ohlajena se strdi in jo lahko narežete na kose, kakor za sliko.