Sredin namig za kosilo: Zeljna juha s korenčkom 
in zdrobom

Če naredite malo bolj gosto, bo nastala prava enoločnica. Priprava traja 5 minut, čas kuhanja pa 15. Pa dober tek!

Objavljeno
11. december 2015 13.56
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine za štiri osebe:
  • četrt glave svežega belega zelja
  • manjša čebula
  • 2 korenčka
  • žlička masla
  • 2-3 žlice pšeničnega (pirinega) zdroba
  • sol, majaron
  • jušna osnova ali voda


Priprava:

  1. Čebulo in zelje drobno narežemo, korenček naribamo in vse skupaj stresemo v lonec. Dodamo maslo, pristavimo in kratko popražimo.
  2. Prilijemo vodo ali jušno osnovo, solimo, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut, da se zelje zmehča.
  3. Zakuhamo zdrob, s katerim juho zgostimo, po potrebi dosolimo in začinimo z majaronom.


Namig: Po juhi ponudimo mesne polpete z ovsenimi kosmiči in bogato skledo endivije s krompirjem.