pol čebule
pločevinka vloženega paradižnika (pire)
večja bučka, rdeča paprika
rumena poletna buča
jajčevec
2 stroka česna
nekaj stebel svežega timijana
2 žlici oljčnega olja, sol, poper
Priprava:
Drobno sesekljamo čebulo, česen na tanko narežemo. Pečico segrejemo na 180–200 ° C.
Na dno ovalnega modela za peko zlijemo vložen paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo.
Jajčevcu, bučkama in papriki odrežemo konce in jih z ostrim nožem narežemo na tanke rezine. Naložimo jih v model od roba proti sredini. Na koncu vse poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo z lističi timijana.
Zdaj odrežemo ravno pravšnji kos papirja za peko in z njim pokrijemo zelenjavo. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 40 minut, da se zelenjava zmehča in paradižnikova omaka (še) brbota okoli zelenjave.
Ponudimo s testeninami ali kuskusom in zeleno solato. Za posladek si privoščimo sladke sveže fige.
Različica: Jed dobi poseben značaj, če med paradižnik dodamo črne oljke.