Torkov namig za kosilo: Ratatouille iz pečice

Filmska različica; priprava 10 minut, čas peke 30–40 minut

Objavljeno
07. september 2014 18.37
Posodobljeno
09. september 2014 12.00
RATATOUILLE
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

pol čebule

pločevinka vloženega paradižnika (pire)

večja bučka, rdeča paprika

rumena poletna buča

jajčevec

2 stroka česna

nekaj stebel svežega timijana

2 žlici oljčnega olja, sol, poper

 

Priprava:

Drobno sesekljamo čebulo, česen na tanko narežemo. Pečico segrejemo na 180–200 ° C.

Na dno ovalnega modela za peko zlijemo vložen paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo.

Jajčevcu, bučkama in papriki odrežemo konce in jih z ostrim nožem narežemo na tanke rezine. Naložimo jih v model od roba proti sredini. Na koncu vse poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo z lističi timijana.

Zdaj odrežemo ravno pravšnji kos papirja za peko in z njim pokrijemo zelenjavo. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 40 minut, da se zelenjava zmehča in paradižnikova omaka (še) brbota okoli zelenjave.

Ponudimo s testeninami ali kuskusom in zeleno solato. Za posladek si privoščimo sladke sveže fige.

 

Različica: Jed dobi poseben značaj, če med paradižnik dodamo črne oljke.