Torkov namig za kosilo: Topla testeninska solata s pečeno papriko

Če nekaj minut postoji, je še boljša; priprava 20 minut

Objavljeno
24. julij 2015 12.24
Posodobljeno
28. julij 2015 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

200 g testenin

250 g mocarele v kroglicah

3 paprike

2 čvrsta manjša paradižnika za solato ali vejica češnjevcev

nekaj listov zelene solate

bučno olje, limonov sok, sol, poper

 

 

Priprava:

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Napol ohladimo.

Papriko narežemo na trakove in v ponvi brez olja hrustljavo popečemo, da se zmehča. Preložimo na krožnik, solimo, popramo in pokapljamo z bučnim oljem.

Paradižnik narežemo na krhlje, zeleno solato na rezance.

V skledo damo kuhane testenine, papriko, dodamo paradižnik in vse skupaj okisamo z bučnim oljem, limonovim sokom in solimo.

Nazadnje vmešamo še rezance solate.

Ponudimo po mlačni juhici iz bučk s pečeno pleskavico.

 

Koristen nasvet: Uporabimo temnejše, čvrstejše zunanje liste zelene solate, lahko tudi endivije. Češnjevi paradižniki dajo solati sladkast okus.

 

Različica: Dodamo dve žlici bučnih semen ali slanih arašidov.