Sestavine:
200 g testenin
250 g mocarele v kroglicah
3 paprike
2 čvrsta manjša paradižnika za solato ali vejica češnjevcev
nekaj listov zelene solate
bučno olje, limonov sok, sol, poper
Priprava:
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Napol ohladimo.
Papriko narežemo na trakove in v ponvi brez olja hrustljavo popečemo, da se zmehča. Preložimo na krožnik, solimo, popramo in pokapljamo z bučnim oljem.
Paradižnik narežemo na krhlje, zeleno solato na rezance.
V skledo damo kuhane testenine, papriko, dodamo paradižnik in vse skupaj okisamo z bučnim oljem, limonovim sokom in solimo.
Nazadnje vmešamo še rezance solate.
Ponudimo po mlačni juhici iz bučk s pečeno pleskavico.
Koristen nasvet: Uporabimo temnejše, čvrstejše zunanje liste zelene solate, lahko tudi endivije. Češnjevi paradižniki dajo solati sladkast okus.
Različica: Dodamo dve žlici bučnih semen ali slanih arašidov.