Torkov namig za kosilo: Parmigiana di melanzane

Zapečeni jajčevci s parmezanom; priprava 20 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
28. avgust 2015 11.08
Posodobljeno
01. september 2015 12.00
PARMIGIANA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
3 večji jajčevci, sveža bazilika
400–500 g mocarele
2 pločevinki vloženega
paradižnika (pire ali koščki)
sol, poper, oljčno olje
3 žlice moke, 100 g parmezana

Priprava:

Jajčevce operemo, odrežemo na obeh koncih in prečno narežemo na tanke rezine, jih nasolimo in pustimo vsaj 15 minut, da se razgrenijo.
Mocarelo narežemo na tanke rezine. Pečico vključimo na 180 stopinj, jajčevce pa obrišemo s kuhinjskim papirjem. Paradižnik v posodi zmešamo s soljo, poprom in sesekljano baziliko.
Rezine jajčevcev popramo in povaljamo v moki, nato jih v ponvi zlato rumeno opečemo. Pečemo na močnem ognju, v ponev po potrebi dodajamo olje. Popečene odlagamo na kuhinjski papir, ki bo popivnal odvečno maščobo.
V pekač v več plasteh naložimo popečene jajčevce, paradižnikovo omako in mocarelo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
Zloženko bogato potresemo z naribanim parmezanom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za približno pol ure.
Ponudimo kot glavno jed s kruhom in solato. Za poobedek pa je sladoled, saj je vendar prvi šolski dan.

Opomba: Mocarela naj bo večjega premera – se hitreje nareže.