Torkov namig za kosilo: Francoska solata s pirino kašo

Da imajo zobje kaj dela. Priprava: 30 minut in še toliko za počitek. Dober tek!

Objavljeno
13. marec 2018 09.42
Posodobljeno
13. marec 2018 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 150 g pirine kaše
  • 2 pesti zamrznjenega graha
  • 2 korenčka, 6 kislih kumaric
  • 4 žlice majoneze
  • sol, poper
  • manjša čebula

Priprava:

  1. Pirino kašo oplaknemo na rešetu, stresemo v lonec, prilijemo vodo, rahlo solimo in pristavimo za 10 minut.
  2. Medtem narežemo korenček na kocke in ga dodamo h kaši, prav tako dodamo grah. Kuhamo 5 minut, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut. V tem času bi morala biti kaša in korenček že kuhana, a še vedno malce čvrsta na ugriz.
  3. Kuhano pirino kašo odcedimo (vodo prihranimo za juho), preložimo v solatno skledo in ohladimo.
  4. Narežemo kisle kumarice in jih dodamo h kaši.
  5. Solato okisamo z majonezo, kisom od kislih kumaric, dobro popramo, solimo in po želji dodamo mlado čebulico. Premešamo in pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi okrepijo.
  6. Ponudimo po porovi juhi s pečeno pleskavico.

Naredimo vnaprej: Seveda, še boljša bo.

Nasvet: Vodo, v kateri ste kuhali zelenjavo, porabite za porovo juho.

Različica: Namesto pirine kaše uporabite pšenično, ješprenj, celo ajdovo kašo, vendar je to treba kuhati precej manj časa.

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.