Torkov namig za kosilo: Francoska solata s pirino kašo

namig z ovitka; priprava 30 minut, pol ure še za počitek

Objavljeno
14. avgust 2014 12.09
FRANCOSKA SOLATA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
150 g pirine kaše
2 pesti oluščenega graha
2 korenčka
6 kislih kumaric
4 žlice majoneze
sol, poper
steblo mlade čebule ali manjša čebula

Priprava:
Pirino kašo oplaknemo na rešetu, stresemo v lonec, prilijemo vodo, rahlo solimo in pristavimo za 10 minut.
Medtem narežemo korenček na kocke in ga dodamo h kaši, prav tako dodamo grah. Kuhamo 5 minut, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut. V tem času bi morala biti kaša in korenček že kuhana, a še vedno malce čvrsta na ugriz.
Kuhano pirino kašo odcedimo (vodo prihranimo za juho nasled­nji dan), preložimo v solatno skledo in ohladimo.
Narežemo kisle kumarice in jih dodamo h kaši.
Solato okisamo z majonezo, kisom od kislih kumaric, dobro popramo, solimo in po želji okus okrepimo z mlado čebulico. Premešamo in pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi okrepijo.
Ponudimo s pečeno pleskavico z žara in kosom kruha.