Torkov namig za kosilo: Juha z endivijo

Okus prijetno preseneti; priprava 10 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
20. oktober 2015 12.04
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

manjša čebula

žlička masla

2 krompirja

manjša endivija ali pol večje

sol, muškatni orešček

zelenjavna jušna osnova ali voda

 

Priprava:

Čebulo drobno narežemo in na maslu v loncu svetlo prepražimo za boljši okus juhe. Krompir olupimo, narežemo na kocke, dodamo čebuli, prilijemo vodo, da je pokrit, rahlo solimo, skuhamo do mehkega in nato pretlačimo.

Prilijemo vročo vodo ali jušno osnovo, kolikor juhe potrebujemo.

Endivijo narežemo na rezance, stresemo k pretlačenemu krompirju in spet zavremo. Začinimo z muškatnim oreščkom, popramo in dosolimo po potrebi ter čim prej ponudimo.

Po juhi ponudimo kuhano polento in brodet.

 

Koristen nasvet:

Endivijo v juhi kuhajte zelo kratek čas, le toliko, da se malce omehča.