Torkov namig za kosilo: Mineštrica s stročjim fižolom in puranjim mesom

S prvim letošnjim fižolčkom; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
26. junij 2015 13.41
MINEŠTRA S FIŽOLOM
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
500 g svežega stročjega fižola
pločevinka paradižnika ali 4 večji zreli paradižniki
400 g puranjega mesa
sol, poper, lovor, šetraj
četrt gomolja zelene
1 korenček
2 krompirja
3 pesti rdeče leče
peteršilj
žlica oljčnega olja

Priprava:

Zelenjavo narežemo in vso razen stročjega fižola stresemo v lonec.
Na koščke narežemo še puranje meso, ga prav tako stresemo v lonec, dodamo žlico olja in vse skupaj kratko popražimo.
Dodamo paradižnik, rdečo lečo, stročji fižol, zalijemo z vodo, začinimo z lovorjem in šetrajem.
Solimo, popramo, zavremo in pokrito kuhamo 20 minut, da se zelenjava zmehča.
Odstavimo, okus okrepimo še z oljčnim oljem in mineštrico okrasimo z narezanim svežim peteršiljem.
Ponudimo s kruhom, za posladek si privoščimo malinovo granito ali sladoled s svežimi malinami.