Torkov namig za kosilo: Mineštrica z govejim mesom in ovseno kašo

Za silo lahko uporabite ostanek govedine iz juhe. Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30-40 minut. Dober tek!

Objavljeno
06. marec 2018 08.48
Posodobljeno
06. marec 2018 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g govedine (pleče ali stegno)
  • por, 2 korenčka
  • manjša cvetača
  • 2 pesti stročjega fižola
  • skodelica ovsene kaše
  • šetraj, lovor, sol
  • žlica olja
  • žlica sladke mlete paprike
  • žlica kisa ali rdečega vina

Priprava:

  1. Zelenjavo narežemo in prihranimo.
  2. Potem narežemo meso na manjše kose, stresemo v lonec, dodamo olje in na hitro popražimo, da posivi.
  3. Potresemo s papriko in še kratko popražimo.
  4. Zdaj dodamo vso zelenjavo, ovseno kašo in prilijemo vodo, da je zelenjava pokrita. Začinimo z lovorjem, šetrajem, zavremo, nato ogenj zmanjšamo in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 30 minut. Po potrebi prilijemo vodo, sem in tja pomešamo.
  5. Juho nazadnje še začinimo s soljo, poprom, okisamo s kisom ali rdečim vinom in ponudimo kot samostojno jed s kosom kruha.

Nasvet: Za to juho poglejte po hladilniku in shrambi za ostanki korenja, zelene, peteršiljeve korenine ... Prav tako lahko porabite ostanke kuhanega mesa in pečenke, ki jih dodate v juho malo pred koncem kuhanja.

Opomba in različica: Ovsena kaša so oluščena zrna ovsa, ki jih radi kupimo v zanosu po bolj zdravem prehranjevanju, nazadnje pa ne vemo, kaj bi z njimi. Namesto nje lahko porabite tudi pirino ali pšenično kašo.

Nasvet: Ješprenj (ječmenovo kašo) odsvetujem, saj juho preveč zgosti.

Naredimo vnaprej: Seveda, brez zadržkov.

 

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.