- 4 glavice treviškega radiča
- 4 rezine kuhanega ali pečenega pršuta
- 100 g edamca ali gavde
- 1-2 žlici oljčnega olja za pekač
Priprava:
- Pekač namastimo z oljčnim oljem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
- Glavice radiča umijemo, ovijemo z rezino pršuta in položimo v pekač.
- Prilijemo nekaj žlic vode, da se bo radič najprej malo podušil, in pekač porinemo v segreto pečico za 10 minut.
- Medtem naribamo sir.
- Vzamemo pekač iz pečice, radič potresemo z naribanim sirom in vrnemo v pečico še za 10-15 minut, da se sir raztopi in hrustljavo zapeče.
Koristen nasvet: Poenostavljena različica je takšna, da radiče položimo v pekač, potresemo z rezinami ali kockami šunke ali salame in sirom (siri), torej z ostanki, ko je treba pospraviti po hladilniku pred novim prazničnim polnjenjem.