- vsaj 250 g mešanice solat (rukola, berivka, mladi listi špinače, rdeče pese ipd.)
- 100-150 g pečenih čevapčičev (ali drugega mesa z žara)
- sol, olje, kis
- pločevinka vložene koruze
- mlada čebula
Priprava:
- Solatno mešanico operemo in stresemo v solatno skledo.
- Meso z žara narežemo na manjše kocke ali čevapčiče na rezine. Narežemo tudi mlado čebulo ali mladi česen s steblom vred. Vse stresemo na solato v skledi.
- Dodamo vloženo koruzo, solimo, prelijemo z oljem in kisom ter premešamo.
- Takoj ponudimo ob špinačnih raviolih z raztopljenim maslom, za posladek pa slastne jagode s sladoledom.
Nasvet: Nimate čevapov ne drugega mesa z žara? Nič zato. Za to odlično solato vzemite hrenovke ali poli salamo, narežite na kolesca ali koščke in jih v ponvi popecite na malo olja, da zahrustajo.
Različica brez mesa: Na kocke narežite tofu in ga popecite v ponvi. Različica z bolj zanimivo polivko? Z domačo majonezo na hitro, denimo. Vzemite trdo kuhano jajce. Beljak drobno sesekljajte in ga vmešajte v solato, rumenjak pa v posodici s soljo, gorčico, sokom limone ali kisa in vsaj 1 dl olja postopno gladko zmešajte v domačo majonezno omako. Za piko na i in malce bolj poseben okus primešajte drobno sesekljan drobnjak ali file inčuna. Različic, kolikor si zaželite.
Namig: Za jutri skuhajte 4-5 gomoljev rdeče pese in shranite v hladilnik.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.