- 8 piščančjih krač
- 2 bučki
- pločevinka paradižnika
- vejica rožmarina
- 200 g bulgurja
Priprava:
- Piščančje krače v globlji ponvi opečemo. Dodamo paradižnik iz pločevinke, solimo in začinimo z listki rožmarina. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.
- Bučki narežemo na kocke in jih kmalu zatem stresemo na meso v ponvi. Kuhamo še 10 minut. V tem času se kosi bučk lepo razpustijo in zgostijo omako. Po potrebi prilijemo malo vode ali kokošje jušne osnove.
- Posebej skuhamo bulgur po navodilih na embalaži.
- Meso v omaki postrežemo s kuhanim bulgurjem in zeljno solato z mlado čebulo.
Namig: Bulgur praviloma skuhamo tako, da vodo zavremo, v slan krop stresemo bulgur, premešamo, odstavimo in pustimo nabrekati 5-7 minut. Ohlajen je odličen za solato, kot osnova za polpete ali dodatek juhi, recimo petkovi pred sardelami, zato ni narobe, če ga skuhate malo več.
Ali ste vedeli: Bulgur je le po videzu podoben ponedeljkovi fregoli, po načinu priprave pa bolj kuskusu, saj gre pri obeh za pšenična zrna, ki jih predelajo v ta dva izdelka. Fregola je oblika testenin, ki jo naredijo kot vse testenine iz moke, vode in/ali jajc.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.