Torkov namig za kosilo: Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučko in bulgurjem

Otroci jih obožujejo, jed pa je pripravljena v pol ure. Dober tek.

Objavljeno
23. maj 2017 00.45
PIŠČANEC
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 8 piščančjih krač
  • 2 bučki
  • pločevinka paradižnika
  • vejica rožmarina
  • 200 g bulgurja


Priprava:

  1. Piščančje krače v globlji ponvi opečemo. Dodamo paradižnik iz pločevinke, solimo in začinimo z listki rožmarina. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.
  2. Bučki narežemo na kocke in jih kmalu zatem stresemo na meso v ponvi. Kuhamo še 10 minut. V tem času se kosi bučk lepo razpustijo in zgostijo omako. Po potrebi prilijemo malo vode ali kokošje jušne osnove.
  3. Posebej skuhamo bulgur po navodilih na embalaži.
  4. Meso v omaki postrežemo s kuhanim bulgurjem in zeljno solato z mlado čebulo.


Namig: Bulgur praviloma skuhamo tako, da vodo zavremo, v slan krop stresemo bulgur, premešamo, odstavimo in pustimo nabrekati 5-7 minut. Ohlajen je odličen za solato, kot osnova za polpete ali dodatek juhi, recimo petkovi pred sardelami, zato ni narobe, če ga skuhate malo več.

Ali ste vedeli: Bulgur je le po videzu podoben ponedeljkovi fregoli, po načinu priprave pa bolj kuskusu, saj gre pri obeh za pšenična zrna, ki jih predelajo v ta dva izdelka. Fregola je oblika testenin, ki jo naredijo kot vse testenine iz moke, vode in/ali jajc.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.