Torkov namig za kosilo: Popečen kruhek z atlantskim sledom

Okusen tudi s filejem osliča; priprava 10 minut, čas peke 2 minuti

Objavljeno
13. oktober 2014 10.48
POPEČEN KRUHEK
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

8 rezin kruha

oljčno olje, sol

4 stroki česna

8 svežih filejev atlantskega sleda

8 rezin poltrdega sira

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.

Fileje sleda na hitro oplaknemo, dobro osušimo in v ponvi na oljčnem olju popečemo na obeh straneh. Tik pred koncem k ribam damo 2 stisnjena stroka česna. Preložimo na krožnik, solimo.

Vsako rezino kruha dobro natremo s preostalima strokoma česna in pokapljamo z malo oljčnega olja.

Na pekač razporedimo rezine kruha, nanje položimo popečene ribje fileje, nato rezino sira in postavimo v pečico. Pečemo le minuto ali dve, da se sir stopi.

Ponudimo po žametni juhi iz buče hokaido s sočno krompirjevo solato s kumarami in čebulo.