Torkov namig za kosilo: Popečena/ocvrta posebna klobasa

Uporabite salamo večjega premera. Priprava  vam bo vzela 15-20 minut, čas cvrtja/peke pa traja še 10 minut

Objavljeno
10. oktober 2016 12.17
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • vsaj 500 g posebne klobase v kosu
  • dunajska panada: 1 jajce, 3 žlice moke, 5 žlic drobtin, olje za cvrtje

Priprava:

  1. Posebno klobaso narežemo na 0,5 cm debele rezine.
  2. Za dunajsko ocvrte jih povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah ter ocvremo. 
  3. Za pečene jih postavimo na segreto ploščo kontaktnega žara, pokrijemo z drugo ploščo in popečemo ali popečemo na narebreni ponvi.
  4. Ponudimo jih po blitvini juhi s krompirjevo solato s svežimi kumarami in čebulo.