Torkov namig za kosilo: Rizi bizi

Z mladim grahom, priprava 10 minut, čas kuhanja 15–20 minut

Objavljeno
18. maj 2015 13.46
RIZI BIZI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine: 

320 g belega riža za rižote

400 g oluščenega mladega graha

sol

oljčno olje

1 čebula

listi svežega koromača

50 g potrdega sira

liter kokošje jušne osnove

 

Priprava:

Čebulo olupimo in drobno narežemo.

Pristavimo jušno osnovo in jo zavremo.

Na oljčnem olju svetlo prepražimo narezano čebulo. Dodamo beli riž, premešamo, da postekleni, in prilijemo zajemalko vrele osnove. Krepko mešamo in počakamo, da popije vso tekočino, nato spet prilijemo zajemalko osnove in tako ponavljamo, dokler je vse ne porabimo. Kuhamo kakor običajno rižoto.

Proti koncu k rižu stresemo grah, premešamo in odkrito kuhamo še 2–5 minut, odvisno od graha. Po potrebi prilijemo še malo vode.

Sveže lističe koromača grobo narežemo in jih stresemo v rižoto. Odstavimo in vmešamo sir.

Vse dobro premešamo in ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.

 

Različica: Skupaj z grahom dodamo še na rezine narezan koromač.