Torkov namig za kosilo: Skutno-zdrobovi cmoki

Mastnih cmokov polna skleda; priprava 5 minut, počitek 15 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
07. september 2015 08.59
Posodobljeno
08. september 2015 12.00
ZDROBOVI CMOKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

350 g skute

2 jajci

180 g pšeničnega zdroba

pol žličke soli

 

Priprava:

V posodo damo skuto, zdrob, rahlo solimo in vse skupaj pretlačimo z vilicami. Dodamo še jajci in dobro premešamo. Zmes naj počiva vsaj 15 minut, lahko tudi ves delovni dan.

V velik širok lonec nalijemo vodo, solimo in zavremo.

Iz zmesi oblikujemo cmoke ali žličnike in jih zakuhamo v krop. Kuhamo jih počasi, nad šibkim ognjem, da le lahno vrejo približno 15 minut.

Kuhane cmoke poberemo s penovko, preložimo na servirni krožnik in po želji zabelimo z maslenimi drobtinicami.

Ponudimo po kolerabni juhi kot prilogo govejemu mesu v omaki in s solato iz kuhanega pora.