Torkov namig za kosilo: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Samostojna jed; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
16. avgust 2015 18.22
STROČJI FIŽOL S KROMPIRJEM IN OCVIRKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

1 kg srednje velikih krompirjev

500 g stročjega fižola

sol

4 žlice masti z ocvirki

0,5 l kisle smetane

 

Priprava:

Krompir olupimo in razrežemo na večje kose. V slani vodi ga skuhamo do mehkega.

Stročji fižol očistimo, narežemo na manjše kose ter posebej skuhamo v osoljeni vodi do mehkega.

V manjši kozici raztalimo mast z ocvirki, dodamo kislo smetano in počakamo, da ob stalnem mešanju malo povre.

V servirno skledo v plasteh naložimo krompir, stročji fižol in zabelo. Povrhu prelijemo z zabelo in ponudimo kot samostojno jed.

Za posladek postrežemo sadno solato.