Torkov namig za kosilo: Zelena solata z medenim prelivom

Preliv lahko zmešamo tudi na zalogo. Priprava vam bo vzela 2 minuti. Dober tek.

Objavljeno
16. maj 2017 13.19
koman*hrana
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 dl ekstra deviškega hladno stisnjenega oljčnega olja
  • sok pol limone
  • 2 žlici medu
  • sol, poper

Priprava:

  1. Stisnemo sok limone in ga prelijemo v kozarec.
  2. Prilijemo oljčno olje, vmešamo med in krepko premešamo.
  3. Preliv nazadnje začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Porabimo takoj ali pokrijemo in do porabe shranimo v hladilnik.


Namig: Ponudimo kot preliv prek buhteče mlade zelene solate ob pečeni pleskavici in pečenem mladem krompirju iz pečice. Za posladek pa sladke jagode. Hudo lačni si pred tem skuhajte juho iz kolerabe in korenja.

Različica: Preliv uporabimo za začinjanje solat, predvsem iz raznovrstnega zelenja (zelene solate, rukole, listov rdeče pese, špinače, radiča), odlično se obnese tudi pri solati iz narezanega svežega belega zelja. V kombinaciji z zdrobljenimi slanimi arašidi si boste obliznili prste. Vredno poskusiti!

Nasvet: Imate morda medu res preveč in ne veste, kako bi ga porabili? Se je morda spremenil v strd in vam ne tekne na kruhu? Strd segrejte v topli vodni kopeli, le toliko, da se znova utekočini. Brez težav ga uporabite v tem prelivu, celo na zalogo, če je medu preveč. Preliv nalijte v čiste steklenice, dobro zaprite in shranite v shrambi. Obdrži se vsaj mesec dni.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.