Sestavine:
4 krompirji
1 večji jajčevec ali 2 manjša
pločevinka vloženega paradižnika
500 g govejega mletega mesa
sol, pol žličke cimeta
olje
2 jajci, 1–2 dl mleka
Priprava:
Krompir olupimo, umijemo, narežemo na tanke rezine kakor za klasično musako in napol skuhamo v manjši količini slane vode.
Jajčevec narežemo na podobno tanke rezine in jih v ponvi na malo olja popečemo, preložimo na krožnik in rahlo posolimo.
Mleto meso popražimo, dodamo paradižnik, solimo in začinimo s cimetom.
Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.
V višji model naložimo v nekaj plasteh rezine krompirja, jajčevcev in mesne omake. Na vrhu naj bo krompir.
Posebej zmešamo jajci in mleko, rahlo solimo in s tem prelijemo zloženko. Postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.
Pečeno ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.
Rižota z rdečo peso, rdečim zeljem, slanino in parmezanom