Torkov namig za kosilo: Zloženka z jajčevci

Okusno dišeče; priprava 15 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
29. september 2014 11.14
ZLOŽENKA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

4 krompirji

1 večji jajčevec ali 2 manjša

pločevinka vloženega paradižnika

500 g govejega mletega mesa

sol, pol žličke cimeta

olje

2 jajci, 1–2 dl mleka

 

Priprava:

Krompir olupimo, umijemo, narežemo na tanke rezine kakor za klasično musako in napol skuhamo v manjši količini slane vode.

Jajčevec narežemo na podobno tanke rezine in jih v ponvi na malo olja popečemo, preložimo na krožnik in rahlo posolimo.

Mleto meso popražimo, dodamo paradižnik, solimo in začinimo s cimetom.

Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.

V višji model naložimo v nekaj plasteh rezine krompirja, jajčevcev in mesne omake. Na vrhu naj bo krompir.

Posebej zmešamo jajci in mleko, rahlo solimo in s tem prelijemo zloženko. Postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

Pečeno ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.

Rižota z rdečo peso, rdečim zeljem, slanino in parmezanom