Torkov namig za posladek: Trufelčki iz rdeče pese in avokada

Brez mleka, masla, glutena, oreščkov, soje in jajc. Priprava traja le 5 minut, čas ohlajanja sicer eno uro, oblikovanje pa vam bo vzelo še 10 minut.

Objavljeno
02. oktober 2017 14.47
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g kuhane rdeče pese (1 večja pesa)
  • 150 g mesa zrelega avokada (1 avokado)
  • 4 žlice medu
  • javorovega sirupa
  • 125 g kakava
  • 50 g kokosove moke za okras


Priprava:

  1. Rdečo peso olupimo, narežemo na večje kose in damo v mešalnik. Olupimo avokado, odstranimo koščico in meso stresemo k pesi. Prilijemo med ali sirup in vklopimo mešalnik. Meljemo toliko časa, da dobimo pire.
  2. Nazadnje dodamo 100 g kakava in zmešamo v gladko zmes. Pokusimo, po potrebi dodatno sladkamo.
  3. Zmes preložimo v manjšo posodo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
  4. Iz ohlajene zmesi z žličko zajamemo majhne kroglice in jih povaljamo v kokosu ali preostalem kakavu.
  5. Ponudimo kot posladek po enolončnici iz kunčjega mesa in zelenjave.


Nasvet: Slaščica trufli niso kroglice, so veliko bolj nepravilnih oblik, spominjali naj bi na tartufe (angl. truffle). Najlaže jih oblikujete tako, da z žličko zajamete zmes in jo z nje spustite v posip. Kar z žličko povaljajte in dobili ste trufel. Za pravilno oblikovane kroglice pa si dlani pomastite z oljem in oblikujte kroglice. Tako se vam ne bodo lepile na kožo.

Različica: Trufli tudi niso rumove kroglice, ki naj bi bile dokaj čvrste, vsaj takšne so nam všeč. Če bi si to želeli, med zmes dodajte mlete oreščke, v skrajnem primeru zdrobljene piškote. Takšni trufli niso povsem brez zgoraj naštetih alergenov.

Namig: Čas ohlajanja je krajši, če so vse sestavine hladne. To pomeni, da peso skuhamo dan prej in ohladimo v hladilniku, prav tako je avokado iz hladilnika. Priporočam.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.