Torkov namig za kosilo: Mineštrica z rdečim zeljem in klobaso

Odlična "pomartinova" enolončnica, ki vam bo za pripravo in kuhanje vzela 40 minut, pojedli pa jo boste kot za šalo.

Objavljeno
06. november 2015 14.45
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 žlici olja
  • manjša glavica česna
  • 2 pora
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 večja krompirja
  • par (kranjskih) klobas
  • pol kg rdečega zelja
  • sol, poper, lovor
  • 2 žlički karija
  • po želji nekaj žlic smetane za kuhanje in skodelica kuhanega fižola

Priprava:

  1. Česen sesekljamo, krompir olupimo in narežemo na kocke, klobaso in por pa na kolesca.
  2. V velikem loncu najprej nežno popražimo česen, por, potem dodamo krompir, klobaso, začinimo s karijem, lovorjem, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Ogenj povsem zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.
  3. Medtem bolj na drobno narežemo rdeče zelje in ga zatem stresemo v juho. Kuhamo dalje 10 minut.
  4. Nazadnje juhi prilijemo še malo vode, jo po okusu solimo, popramo in po želji vmešamo malce smetane za kuhanje.

    Po juhi ponudimo veliko skledo radičeve solate z naribano črno redkvijo, fižolom in popečenimi koščki kuhanih mlincev ali kockami kruha.