V nedeljo pečemo: Arašidov kruh

Najboljši je še rahlo topel.

Objavljeno
17. maj 2015 12.26
Ana Bulat
Ana Bulat

Če ga na debelo namažemo z domačo malinovo marmelado in zraven postrežemo še skodelico vroče črne kave ... Čisti užitek. Za pekač 25 x 9 cm.

Sestavine:

200 g moke

žlička pecilnega praška

1/2 žličke sode bikarbone

50 g masla (sobne temperature)

60 g arašidovega masla

80 g rjavega sladkorja, 2 jajci

90 g grškega jogurta ali drugega polnomastnega jogurta (dve žlici)

50 g nasekljane čokolade

50 g nasekljanih arašidov (ne slanih!)

žlica rjavega sladkorja

 

Priprava:

Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

Moko zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono.

Maslo, arašidovo maslo in rjavi sladkor penasto stepemo. Primešamo jajci, drugo za drugim. Dodamo grški jogurt. Počasi primešamo še moko. Na koncu ročno vmešamo še nasekljano čokolado in arašide.

Namastimo pekač, vanj nadevamo pripravljeno zmes in jo z žlico poravnamo. Po vrhu potresemo še malce arašidov in žlico rjavega sladkorja.

Pečemo 37–40 minut. Pečen kruh malce ohladimo, narežemo na koščke in postrežemo.

 

Namig: Vse sestavine, jajca, maslo, jogurt, naj bodo sobne temperature.