Ampak, zakaj bi se omejevali? Tudi v današnji sladici se odlično izkažejo. Pa dober tek! Pripravite pekač velikosti 16 x 25 cm.
Sestavine
220 g razkoščičenih češenj (četrtink)
žlica škroba
250 g skute
150 g kremnega sira
1/2 žličke vanilje v prahu
90 g sladkorja
3 jajca
40 g ovsenih kosmičev (ali pirinih)
2 lista vlečenega testa
2 žlici masla (stopljenega)
nalistani mandlji
Priprava
Češnje zmešamo s škrobom in jih postavimo na stran.
Zmešamo skuto, kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca.
Pekač namastimo z maslom in vanj položimo prvi list testa, ki naj bo prepognjen, da dobimo dvojno dno. Pri straneh naj testo gleda ven.
Testo premažemo z maslom (dno in robove) ter po dnu posujemo polovico ovsenih kosmičev. Čez vlijemo polovico nadeva in posujemo s polovico češenj. Nadaljujemo z drugo plastjo testa, ki ga previdno položimo na nadev (spet naj sega čez robove pekača). Posujemo s preostalimi kosmiči, naložimo drugo polovico nadeva, posujemo s češnjami in nalistanimi mandlji. Odvečno testo pri straneh zdaj malce porežemo.
Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut oz. toliko časa, da se nadev zlato rjavo obarva.
Kategorizacija članka