V nedeljo pečemo: Češnjeva zloženka

No, naravnost z drevesa so seveda najboljše.

Objavljeno
07. junij 2015 10.16
Ana Bulat
Ana Bulat

Ampak, zakaj bi se omejevali? Tudi v današnji sladici se odlično izkažejo. Pa dober tek! Pripravite pekač velikosti 
16 x 25 cm.

Sestavine

220 g razkoščičenih češenj (četrtink)

žlica škroba

250 g skute

150 g kremnega sira

1/2 žličke vanilje v prahu

90 g sladkorja

3 jajca

40 g ovsenih kosmičev (ali pirinih)

2 lista vlečenega testa

2 žlici masla (stopljenega)

nalistani mandlji

 

Priprava

 Češnje zmešamo s škrobom in jih postavimo na stran.

Zmešamo skuto, kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca.

Pekač namastimo z maslom in vanj položimo prvi list testa, ki naj bo prepognjen, da dobimo dvojno dno. Pri straneh naj testo gleda ven.

Testo premažemo z maslom (dno in robove) ter po dnu posujemo polovico ovsenih kosmičev. Čez vlijemo polovico nadeva in posujemo s polovico češenj. Nadaljujemo z drugo plastjo testa, ki ga previdno položimo na nadev (spet naj sega čez robove pekača). Posujemo s preostalimi kosmiči, naložimo drugo polovico nadeva, posujemo s češnjami in nalistanimi mandlji. Odvečno testo pri straneh zdaj malce porežemo.

Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut oz. toliko časa, da se nadev zlato rjavo obarva.


 Kategorizacija članka