Po želji v kremo dodamo ščepec cimeta, ki sladico obarva malce bolj jesensko. Za pekač velikosti 20 x 21 cm.
Sestavine:
180 g bele moke
žlička sode bikarbone
1/3 žličke pecilnega praška
1/3 žličke cimeta, 25 g kakava v prahu
90 g sladkorja v prahu
1,7 dl mlačnega mleka, 7 žlic olja
3 žlice jogurta (sobne temperature)
žlica, dve ruma
za vlaženje
0,5–1 dl vode, žlica ruma
krema
350 g sira maskarpone
4 žlice sladkorja v prahu
1/3 žličke vanilje v prahu
3 žlice kisle smetane (lahko sladka smetana, grški jogurt)
Priprava:
Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (na dveh koncih naj sega čez rob, da bomo pečen biskvit lažje vzeli iz pekača).
Pečico vključimo na 160 stopinj Celzija.
V večji posodi zmešamo prvih šest sestavin: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet, kakav in sladkor v prahu. Dodamo mleko, olje, jogurt in žlico ruma ter na hitro premešamo.
Vlijemo v pekač in pečemo 30–40 minut (preverimo z zobotrebcem, ali je biskvit pečen). (Če se nam na sredini dvigne, ga, ko se ohladi, malo obrežemo.)
Ohlajen biskvit navlažimo z vodo in rumom.
V posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljo in kislo smetano. Enakomerno namažemo po biskvitu.
Narežemo na kocke in postrežemo.