V nedeljo pečemo: Čokoladne kocke s kremo

Čokoladno biskvitno testo, ki je tokrat narejeno brez jajc, in svilnata maskarponejeva krema.

Objavljeno
17. oktober 2015 18.02
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Po želji v kremo dodamo ščepec cimeta, 
ki sladico obarva malce bolj jesensko. 
Za pekač velikosti 20 x 21 cm.

Sestavine:
180 g bele moke
žlička sode bikarbone
1/3 žličke pecilnega praška
1/3 žličke cimeta, 25 g kakava v prahu
90 g sladkorja v prahu
1,7 dl mlačnega mleka, 7 žlic olja
3 žlice jogurta (sobne temperature)
žlica, dve ruma
za vlaženje
0,5–1 dl vode, žlica ruma
krema
350 g sira maskarpone
4 žlice sladkorja v prahu
1/3 žličke vanilje v prahu
3 žlice kisle smetane (lahko sladka smetana, grški jogurt)

Priprava:
Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (na dveh koncih naj sega čez rob, da bomo pečen biskvit lažje vzeli iz pekača).
Pečico vključimo na 160 stopinj Celzija.
V večji posodi zmešamo prvih šest sestavin: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet, kakav in sladkor v prahu. Dodamo mleko, olje, jogurt in žlico ruma ter na hitro premešamo.
Vlijemo v pekač in pečemo 30–40 minut (preverimo z zobotrebcem, ali je biskvit pečen). (Če se nam na sredini dvigne, ga, ko se ohladi, malo obrežemo.)
Ohlajen biskvit navlažimo z vodo in rumom.
V posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljo in kislo smetano. Enakomerno namažemo po biskvitu.
Narežemo na kocke in postrežemo.