V nedeljo pečemo: Čokoladni jogurtov mousse z dušenimi nektarinami

Hitro pripravljena in osvežilna čokoladno-sadna sladica.

Objavljeno
05. julij 2015 13.45
Ana Bulat
Ana Bulat

Nektarine po želji lahko zamenjamo z nam ljubim sadjem. Za 6 kozarčkov.

Sestavine:

1,5 dl sladke smetane

2 žlici sladkorja (po okusu lahko več)

1/2 žličke vanilje v prahu

200 g temne čokolade (koščki)

2 žlici ruma

300 g grškega jogurta

1 nektarina

3 žlice ruma

1 – 2 žlici sladkorja

žlica masla

 

Priprava:

V kozici do vretja segrejemo sladko smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo in vanjo denemo koščke temne čokolade. Pustimo stati 3 minute, nato dobro premešamo. Dodamo še rum in spet premešamo. Postavimo na stran.

V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in mu dodamo čokoladno zmes.

Tako pripravljeno maso vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za najman 3 ure, še bolje čez noč.

Nektarino narežemo na koščke in jih zmešamo s sladkorjem in rumom. V ponvici stopimo maslo in dodamo nektarine. Kuhljamo nekaj minut, da se malce razpustijo.

Nadevamo na pripravljen čokoladni mousse in postrežemo.