Nektarine po želji lahko zamenjamo z nam ljubim sadjem. Za 6 kozarčkov.
Sestavine:
1,5 dl sladke smetane
2 žlici sladkorja (po okusu lahko več)
1/2 žličke vanilje v prahu
200 g temne čokolade (koščki)
2 žlici ruma
300 g grškega jogurta
1 nektarina
3 žlice ruma
1 – 2 žlici sladkorja
žlica masla
Priprava:
V kozici do vretja segrejemo sladko smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo in vanjo denemo koščke temne čokolade. Pustimo stati 3 minute, nato dobro premešamo. Dodamo še rum in spet premešamo. Postavimo na stran.
V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in mu dodamo čokoladno zmes.
Tako pripravljeno maso vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za najman 3 ure, še bolje čez noč.
Nektarino narežemo na koščke in jih zmešamo s sladkorjem in rumom. V ponvici stopimo maslo in dodamo nektarine. Kuhljamo nekaj minut, da se malce razpustijo.
Nadevamo na pripravljen čokoladni mousse in postrežemo.